Uutta sisältöä: Japani-aiheet Riisa.netin alle

japani blogi

Riisa.net ja oikeastaan oma bloggaamiseni on kokemassa pienen renessanssin, kun Japani-aiheisen blogini Riisa no Nipponin aihepiirit siirtyvät Riisa.netin alle. Käytännössä tämä tulee tarkoittamana sitä, että Riisa.netissä nähdään vastaisuudessa jonkin verran enemmän Japani-aiheita, joita täällä toki on hiukan sivuttu jo tähänkin mennessä. Pääpaino näissä kirjoituksissa tulee olemaan matkailulla, reissuvinkeillä ja japanilaisella ruoalla. Kaikki Japanin kulttuuriin liittyvät aiheet tulet löytämään Riisa no Nippon -kategorian alta. Muut blogini aiheet löytyvät edelleen tutuilta paikoiltaan omista osioistaan, ja myös japanilaiset reseptit löytyvät myös ruoka-kategorian reseptien alta, kuten aiemminkin. Suurin osa blogin postauksista tulee edelleenkin käsittelemään sisustusta, kotijuttuja, matkailua ja ruokaa – kuten tähänkin saakka.

Jos joku ei sitä vielä ole rivien välistä lukenut, eikä ole sattunut tutustumaan Riisa no Nippon -blogiini, Japanihan on ollut osa elämääni enenevissä määrin erityisesti ammattikorkeakouluaikojeni vaihtovuodesta lähtien. Yläaste-ikäisenä kiinnostuin maan kulttuurista ja kielestä, ja innostus vei minut yhtenä lukiokesänä asustelemaan koobelaisten isäntäperheiden luokse Kansain alueelle keski-Japaniin. Noihin aikoihin sarjakuvat ja japanilaiset animaatiotkin olivat iso osa arkeani, mutta nykyisin niille ei valitettavasti riitä kovin paljon aikaa. Sen sijaan japanilainen ruoka on ottanut osaa arkikokkauksessakin ja kielenopiskeluun olen paneutunut taas viimeaikoina hieman enemmän. Kanji-merkkien läpikahlaus on siis työn alla – hitaasti, mutta varmasti.

Blogit yhdistyvät, koska se on ennen kaikkea itselleni paljon kätevämpää päivittämisen ja ylläpitämisen vuoksi. Uskon myös, että molempien blogien lukijat saavat blogien yhdistämisen kautta itselleen myös hiukan uutta luettavaa – esimerkiksi japanilaisen ruoan reseptejä ei ole Riisa no Nipponin puolelta ennen löytynyt, ja Riisa.netin matkailuosiossa taas ei ole sattuneesta syystä tähän saakka ollut Japanin matkavinkkejä. Lisäksi tämän blogin puolella Japanin kuvanikin pääsevät paremmin oikeuksiinsa – WordPressin muokkaustyökalut ja blogin elävöittäminen kun ovat täällä paljon monipuolisempaa kuin Bloggerissa.

Ensimmäisiä uusia Riisa no Nipponin postauksia täällä Riisa.netin puolella nähdään tämän kevään Japanin-reissunin jälkeen, kun pääsen kertomaan teille kokemuksistani Kansain alueelta: mm. parilta vaellukselta, yöpymiseltä buddhatemppelissä, kohtaamisista villiapinoiden kanssa sekä mahdollisesti  Hiroshiman saariston tunnelmista. Lisäksi avaan tietenkin matkoillani japanilaista ruokakulttuuria ihan eri tavalla, kuin tavallisissa reseptipostauksissa – ehkä löydätte ihan uusia japanilaisen keittiön makuja kokeiltavaksi, sillä kuten teidetään, japanilainen ruoka ei suinkaan ole vain raakaa kalaa ja riisiä. ;)

Hauskoja lukuhetkiä, toivottavasti viihdytte edelleen! Myös kehitysehdotuksia ja kommentteja otetaan lämpimästi vastaan kommenttiboksissa.

Facebookissa eletään vielä ainakin toistaiseksi kahdessa ulottuvuudessa. Riisa.netin Facebook-postaukset keskittyvät blogin lifestyle-osioon, Riisa no Nipponin Facebook-sivu taas antaa neuvoja vaikkapa vaihtoon lähtijälle, ja pureutuu Japanin kulttuurin puimiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *