Kevättä sisustukseen

Keväällä iskee aina se vihreähimo ainakin tässä huushollissa. Halusin jo olemassa olevien muutaman keväänvihreän tyynyliinan kaveriksi jotain pientä uutta, joten käväisin kurkistamassa Pentikin Outlettiin Arabiassa, kun se sattuu olemaan kätevästi melkein työmatkan varrella ja minulla oli sinne kaiken kukkuraksi lahjakortti.

Pentik on siitä jännä sisustusliike, että toisinaan en löydä heidän mallistostaan oikein mitään – liekö brändissä minun makuuni hitunen liikaa maalaisromanttiikkaa ja pastellisävyjä? – ja toisinaan taas vaikkapa rustiikkiset metalliset yksityiskohdat tai vähän modernimman valikoiman tuotteet saattavatkin sitten kolahtaa. Tällä kertaa mukaan löytyikin siis yllätyksekseni kaikkea tosi kivaa ale-tavaraa, joten sain vaivaisella parilla kympillä raikkaan kevätpäivityksen olkkariin.

Ihastuin jouluna olohuoneen ikkunalla olleeseen mustaan paperitähteen, koska se oli jotenkin niin osuva kontrastin pilkahdus valkoisia ikkunalautoja ja seiniä vasten. Niinpä olin kaavaillut olohuoneeseen jo pitkään mustaa lampunvarjostinta, joten kun kerran alle kympillä lähti simppeli ja siisti kangasvarjostin, päätin päivittää olkkarin valaisimen heti kättelyssä. Lisäksi aletuotteiden joukosta löytyi laskosompelin koristeltu metsänvihreä tyynyliina ja kiva mikälie meriruohoista tai vastaavasta luonnonmateriaalista tehty kori, jota kaavailen aterimille ja lautasliinoille illalliskäyttöön, sekä hieman silkkikukkia piristämään. Orkidea tiputti juuri viimeiset kukkansa kivasti kevätauringon kunniaksi, joten ajattelin, että pari feikkihyasinttia saa kukkia, kunnes joku muu ikkunalautojemme ilmestyksistä alkaa pukata kevään edetessä kukkaa, tahi päädyn taas harhailemana kukkakauppaan… ;) Saapa nähdä kumpi näistä tapahtuu ensin.

Mikä siinä onkin, että keväällä pitää saada katsella kasveja ja vihreää kodissakin, vaikka kohtahan sitä on jo tuolla pihallakin? Ehkä ihminen vain on malttamaton, kun aurinko jo lämmittää vähän kasvoja lenkillä, mutta lumi vielä peittää tienvierustoja… Että niitä silmuja odotellessa siis.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *