Queen of Whoopies

Whoopie Piet ovat olleet trendileivonnaisten kärkeä jo hyvän tovin, heti kun macaroneista ja kakkutikkareista päästiin. Minä päätin vasta viime viikonloppuna testata näitä herkkuja ensimmäistä kertaa, kun Pirkka-lehdessä ollutta reseptiä oikein varta vasten minulle ystävän toimesta suositeltiin – joskin hieman muunneltuna vaihtaen kirpakat puolukat makeampiin mustikoihin tai vadelmiin.

Whoopieita onkin helppo varioida muuntelemalla täytettä tai vaikkapa keksinkin makua. Itse päädyin varioimaan reseptiä tekemällä kuningatar-täytteen, sillä alkuperäisen Pirkan reseptin puolukat eivät ole suurimpia suosikkejani.

Joko makuni on tiedossa, tai sitten kaikki herkut menevät tässä osoitteessa hetkessä alas – ei nimittäin mennyt viikonloppuakaan, kun koko hemmetin parinkymmenen pikkuleivoksen röykkiö oli syöty. Hieman jopa hävettää tätä myöntää, mutta sinne ne katosivat, kahteen pekkaan, eikä Eero taatusti syönyt edes puolia. Että semmoisia herkkuja. En tiedä suosittelenko kenellekään, jonka itsekuri on yhtä hyvä kuin minun, sillä näitä syö helposti yhden toisensa jälkeen, mutta porukallehan nämä ovat oikein kiva makupala. ;)

Whoopieiden valmistaminen on helppoa ja aika nopeaakin. Vaikein vaihe koko Whoopie-reseptin valmistuksessa onkin oikeataan tämän reseptin kohta 6: ”Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, mielellään tuntikin ennen tarjoamista.” Jääkaappikäsittelyä ennen syödyt yksilöt nimittäin maistuvat siltä, kuin söisi keksien päällä rahkaa. Ihan hyvää toki sekin, mutta huolella mehevöityneet Whoopiet tuntuvat enemmän leivoksilta,  ja ovat kaiken lisäksi huomattavasti koossa pysyvämpää sorttia kuin raakileserkuksensa. Kokeile vaikka itse. ;)

 Resepti

– 100 g margariinia
– 1 dl sokeria
– 1/2 dl fariinisokeria
– 1 kananmuna
– 2 1/2 dl vehnäjauhoja
– 1 dl Pirkka mantelijauhetta
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 tl vanilliinisokeria
– 3/4 dl maitoa

Täyte
– 200 g (Pirkka) mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
– 1 – 1,5 dl  (pakaste)mustikoita
– 3 rkl Kuningatar Pilttiä
– 1/2 dl fariinisokeria
– 1 tl vanilliinisokeria

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
2. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
3. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille (noin 40 kappaletta). Jätä hieman leviämisvaraa.
4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Sekoita juuston joukkoon kohmeiset mustikat, piltti, fariini- ja vanilliinisokeri. Levitä täyte puolelle kekseistä ja paina loput kansiksi.
6. Anna leivonnaisten mehevöityä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
7. Säilytä whoopiet jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne.

Alkuperäinen Pirkka-lehden resepti löytyy myös Pirkka.fi:stä.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *