DIY Karkkipurnukat

Helmikuussa tein ystävänpäivän innoittamana muutamalle kaverille lahjaksi karamellipurnukat suloisissa kevään väreissä.

Oli hauska askarrella oikein perusteellisesti pitkästä aikaa. Kaivoin esille silkkinauhavarastot ja kangaspakat, pesin kaappeihin keräilemäni pastakastikepurnukat vielä kertaalleen oikein kunnolla ja shoppailin ruokakaupan irtokarkkiosastolla hirveän kokoiset säkit niitä kaikkein söpöimmän värisiä herkkuja, jotka sopisivat sävyiltään tekemiini etiketteihin.

Rakastan etikettejä. Niillä saa tuikitavallisesta lasipurnukasta ihan oman näköisensä. Täytin purnukat tasaisesti erilaisilla karkeilla, liimasin etiketin, leikkasin kankaasta pyöreän hatun ja sidoin sen kiinni sopivan sävyisellä silkkinauhalla. Aika makea kokonaisuus tuli – ennen kaikkea näiden tekeminen oli kyllä hauskaa. Teksi mieli tehdä itsellekin kotiin jotain sopivan sävyisiä purkkeja… tai vaikka saattaa loppuun maustekaapin organisointi, johon kuuluu olennaisesti kaapillinen tarkoitusta varten säilytettyjä tyhjiä pilttipurkkeja. ;)

Tee oma herkkupurkki – lataa etikettitiedosto!

Mikäli haluat tehdä samanlaiset purnukat, voit ladata yhden etiketeistä blogini kautta klikkaamalla alla olevaa kuvalinkkiä. Näin voit tehdä helposti omat herkkupurkit. Etiketin voi tulostaa omalla tulostimella ja leikata muotoon, mutta itse tilaan aika monet omaan käyttööni tulevat pienet painotyöt brittiläisestä painotalosta Moosta, sillä se on hinta-laatusuhteeltaan ja palveluiltaan tosi hyvä paino. Moo on myös pitkään ollut minulle suuri inspiraation lähde, sillä heiltä voi tilata vaikka minkälaisia painotuotteita todella halvalla ja kätevästi, joten olenkin tehnyt heidän kauttaan yhtä ja toista joulukorteista hintalappuihin, käyntikortteihin ja muihin pieniin paperituotteisiin.

Halutessanne voit siis tilata tätä etikettitiedostoa käyttäen tarrat tuolta samasta paikasta. Tiedosto on tehty nimenomaan kyseisen painon etikettien mitoilla ja painovaatimuksilla, joten sen kun valitset tilaukseesi etiketit ja heität tiedoston sisään. (Muista valita tarraan viimeistelyvaiheessa pyöristetyt kulmat!) Ja parasta on, että tarrakavalkaadin ei suinkaan tarvi olla vain yhtä tarraa kaikki tyynni, vaan voit tilata tämän etiketin ohella myös muunlaisia tarroja omiin tarpeisiisi. Voit siis esimerkiksi painattaa paitsi etikettejä, myös vaikka valokuvillasi varustettuja tarroja yhdessä ja samassa tarrapaketissa, sillä jokainen paketin tarra voi olla halutessasi erilainen. Tämä on erittäin kätevää tämmöisissä pienissä omissa projekteissa, tavallisissa painotaloissa kun joutuu usein maksamaan itsensä kipeäksi 500 tarran paketista yhtä ja samaa tarraa, jota onkin sitten koko loppuelämän tarpeiksi – jos nyt hieman kärjistän, kyllähän minä niitä tavallisia painojakin toisinaan käytän. ;) Tämän linkin kautta saat kaverialennusta ensimmäisestä Moo-tilauksestasi  -10%.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *