Pääsiäistä talvipuutarhassa

Teimme pitkänä perjantaina kylässä olleiden äitini ja pikkuveljeni kanssa pienen kävelyretken Töölönlahden rannassa ja pistäydyimme Helsingin Talvipuutarhaan, joka sijaitsee ihan Stadionin vieressä. Talvipuutarha oli puettu pääsiäisen kunniaksi keväisiin väreihin: narsissit ja pienet puput pilkistelivät kasvien lomasta. Puutarha oli hiljattain remontissa, joten en ollut käynyt siellä pitkään aikaan. Rauhallisen seesteinen meno, jota muistelin aiemmilta käyntikerroiltani oli tiessään, sillä kun kyse oli pyhäpäivästä, jona mikään paikka ei ole auki, yleisölle avoin Talvipuutarha oli houkutellut paikalle varmaan puoli Helsinkiä.

Puutarhassa oli ihanan kesäistä ja kasvit kukoistivat – moni näytti puhjenneen juuri kukkaan kevään kunniaksi. Äitini kanssa ihmettelimme orkideoja, jotka työnsivät kuin kilpaa uusia kukkavanoja ja nuppuva varsistaan. Ei meidän ikkunoilla vaan…

Suosittelen joskus käymään Talvipuutarhassa esimerkiksi arki-iltapäivänä tai aikaisin tavallisena viikonloppuaamuna, kun meneillään ei ole mitään kansainvaellusta. Silloin siellä on ainakin omien kokemusteni perusteella aika maaginen tunnelma. Istahda tuolille, nauti puron solinasta ja lämpöisestä ilmastosta, ja uppoudu vaikka hyvään kirjaan. Siitä on kesän odottajan rentoutumishetki tehty.

Menestyisivätköhän jonkinlaiset mehikasvit tavallisessa olkkarissa? Miten upeita muotoja noissa kasveissa onkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *