Reissussa Japanissa – taas

Ja niin se kauan odotettu, suunniteltu ja haaveiltu matka sitten alkoi. Istuin jälleen koneessa maahan, johon on pakko palata uudelleen ja uudelleen – hyvässä ja pahassa. Kaikki kaukolomani ovat viime vuosina suuntautuneet itäiseen kakkoskotiini. Mutta en kyllä vaihtaisi yhtäkään matkoistani pois. Enkä varsinkaan tämänkertaista!

Reissusuunnitelmani toteutuivat yllättävän täydellisesti suunnitelmieni mukaan, mutta kylläpä sitä itsensä jo matkailijana aika hyvin tuntee, ja tietää, minkä verran aikaa mihinkin asiaan menee. Tietysti jokaisessa paikassa olisi voinut viettää enemmänkin aikaa, mutta tämän kertaisellakin aikataululla ehti nähdä ja kokea mukavasti. Kiireen tunnetta ei oikeastaan ollut missään vaiheessa, vaikka kuten listasta näkee, kaupunkeja plakkariin jäi aika monta. Minä olen sitä matkustelijatyyppiä, että saan kyllä kaikkein eniten lomasta irti, kun se on huolella toteutettu. Valmiit suunnitelmat antavat tilaa hengittää sitten paikan päällä – haluan tietysti nähdä ne kaikkein parhaat kohteet, eikä mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin se tunne, että nyt jää jotain tosi oleellista varmasti näkemättä. Vaikka tietenkin todellisuudessa jotain aina jää näkemättä, tällä reissulla ei ollut kertaakaan sellainen fiilis – ja nimenomaan se fiilis onkin kaikki kaikessa. Nautin täysin siemauksin vehreästä keväästä, japanilaisuudesta, ruoasta ja rentoudesta. Loman jäljiltä on vieläkin henkisesti levännyt ja virkistynyt olo.

Okunoinin hautausmaa, Kouyasan, 高野山

Ystävien ja läheisten kanssa matkustamisessa on omat mahtavat puolensa, mutta tällä kertaa reissasin yksin, ja sekin oli taas pitkästä aikaa virkistävää. (No offence, Eero! <3 ) Yksin matkustaessa parasta on se, että kaikki tapahtuu juuri minun tahdillani: jos väsyttää, voi levähtää, saa syödä silloin, kun on nälkä ja shoppailla juuri siinä liikkeessä, missä huvittaa, harmitella junasta myöhästymistä ihan itsekseen ilman muiden syyllistäviä tai syyllistyneitä katseita, ja valita reittinsä juuri oman päänsä mukaan ilman, että kenelläkään on asiaan nokan koputtamista. ;) Mutta se, mikä minulle on yksin matkustamisessa oleellisinta ovat kohtaamiset ja ihmiset – kun matkustin yksin, puhuin taas kaksi viikkoa pelkkää japania. Näin kokonaisvaltaiseen kielikylpyyn ei pääse kiinni koskaan, jos mukana on yksikin suomalainen tai englantia puhuva. Yksin reissatessa tulee myös juteltua tuntemattomien kanssa eri tavalla kuin silloin, kun on jo valmiiksi seuraa. Tälläkin reissulla tapasin mielenkiintoisen buddhalaismunkin, söin vaelluspolulla eväitä yhdessä vanhan papan kanssa, olin mallina croquis-piirtäjälle shoppailureissullani ja keskustelin palkitun designerin kanssa pikkukylän kahvilassa.

Voi mikä reissu, en malta odottaa, että ehdin kertomaan teille seikkailuistani. Kuvia ja videoita vaan on käsiteltävänä semmoinen läjä (2200 ja rapiat päälle), että etenen urakassa pikkuhiljaa ja mieluummin pilvisinä päivinä. ;D

Ensimmäisen reissupäiväni vietin aurinkoisessa Osakassa kera kirsikankukkien. Siitä lisää iiiihan tuota pikaa!

Matkasuunnitelmani näyttivät kokonaisuudessaan yksinkertaisimmillaan tältä:
1. päivä: Osaka
2. Päivä: Yoshino
3. Päivä: Arashiyama
4. Päivä: Arashiyama, Kyoto ja Kobe
5. – 7. Päivä: Kobe
8. Päivä: Koyasan
9. Päivä: Koyasan ja Kobe
10. Päivä: Hiroshima
11. Päivä: Onomichi ja Fukuyama
12. Päivä: Fukuyama
13. Päivä: Osaka
14. Päivä: Osaka
15. Päivä: Osaka ja lento Suomeen

3 Comments

 1. 高野山まで行かれたんですね。
  日本の歴史上の有名人のほとんどが祀られている霊地ですから、日本人の魂の安息地とも言えますね。
  Riisa さんの写真を見て思うんですが、被写界深度(背景のボケ)がいつも素晴らしいですね。
  僕も写真に興味があるので感心して拝見しています。

  高野山の霊感の世界と大阪の雑踏との対比も面白かったのではないですか?
  長旅、お疲れさまでした。

  • まさのぶさん、コメントありがとうございました。そうですね、高野山と大阪の町のコントラストは面白い経験になりました。大阪も本当に楽しみましたけど多分、自分は高野山みたいなしずかな生活が一番すきです。仕事は忙しくて、高野山ではやっとリラックスしました。それがとてもよかったです。^_^

 2. リプライありがとうございます。
  僕のフインランドに対するイメージは、シベリウスの曲から感じる静謐で、かつ時に情熱的な森の情景です。
  高野山とはまた違うと思いますが、底に流れるものは似ているのではないでしょうか。

  よく見たら、Liisa さん、プロデザイナーされてるんですね。
  写真やレイアウトが綺麗なこと、当然でした。大変失礼なこと言っちゃいました、、m(. .)m
  日本に関する本まで出されているようなので、手に入れようと思います。

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *