Japanin matkasuunnitelmat tarkentuvat

Matkasuunnitelmani alkavat tulevaa huhtikuun Kansain matkaa varten olla jo aika hyvässä kuosissa. Ette tiedäkään, miten olen odottanut lomaa: paitsi että tietenkin pääsen tapaamaan ystäviäni ja jälleen fiilistelemään elämää Japanissa, on pieni irtiotto töistäkin ihan tervetullut. En ole ollut varsinaisesti lomalla sitten viime heinäkuun pikaisen parin viikon kesäloman, joten tekee ihan hyvää saada hengähtää hetki. Etenkin, kun ensi kesänäkään ei ole mitään ruhtinaallisen mittaista lomaa tiedossa.

Ja hengähtäminen on nimenomaan tämän lomareissunkin tarkoitus, vaikka ehkä ulkopuolinen voisi luulla matkasuunnitelmien perusteella jotain muuta.
Tämän hetkiset reissuplänini menevät jotakuinkin näin:

1. Päivä
– Saapuminen aamulla Osakan lentokentälle.
– Etukäteen tilatun mobiilinetti-SIM-kortin hakeminen postista iPadia varten.
– Kamat rautatieasemalle kolikkolokeroon säilytykseen.
– Loppupäivä chillailua kaupungilla, kirsikankukkien bongailua Osakan linnan lähettyvillä puistossa ja joentöyräillä.
– Illalla tapaan ystäväni Yukikon ja siirryn kamoineni hänen kotiinsa viettämään iltaa.
– Yö Yukikon luona.

2. Päivä
– Lähtö aikaisin aamulla Yukikon kanssa Naran Yoshino yamalle
– Vaellus Yoshinon asemalta vuoren näköalapaikoille, n.  2-3 h.
– Hanamin viettoa piknikin merkeissä katsellen silmän kantamattomiin Yoshino yaman vuoriston kirsikankukkia
– Mikumarijinjan pyhätöllä käynti
– Valokuvailua ja ulkoilmasta nauttimista
– Yöksi takaisin Osakaan Yukikolle

3. Päivä
– Lähtö aamusta Arashiyamalle yksinään tai kaverini Makinon kanssa, mikäli hän saa vapaapäivän töistä
– Arashiyaman bambumetsät ja apinapuisto
– Illalla onsen-hotelliin pulikoimaan kuumiin lähteisiin ja nauttimaan ripaus luksushotellin tunnelmaa. Ruokailu ja yöpyminen hotellilla Makinon kanssa.

4. Päivä
– Arashiyaman nähtävyyksiä Makinon kanssa: Saganon maisemajunareitti vuorten ja koskien vierustaa, Hozugawan jokiristeily
– Paikallisia pieniä sisustustavarapuoteja ja käsityökauppoja Arashiyaman keskustassa
– Illaksi Kobeen entisen isäntäperheen Morien luokse.

5.–7. Päivä
– Kobessa Morien kanssa.
– Päiväretkiä Koben alueen lähimaastoon, esim. Ariman onsen-kylään kuumiin lähteisiin ja Shin-Koben köysirata Rokko-vuorelle
– Morien lasten kanssa leikkimistä, muiden tuttujen tapaamista.
– Käynti Morien isovanhemmilla.
– Shoppailua.

8. Päivä
– Lähtö kuuden aikoihin aamulla junalla kohti Koyasanin vuoristoseutua
– Vaellus (n. 3-4 h) Koyasanin metsissä Kii-Hosokawan asemalta Choishi michi -pyhiinvaellusreittiä pyhälle temppelikeskittymälle
– Yöpyminen buddhatemppelillä.
– Loppupäivä rauhoittumista, osallistuminen munkkien järjestämään mietiskelysessioon ja ruokailu temppelillä. Ruoan jälkeen hieman nähtävyyksiä ja aikaisin kylvyn kautta nukkumaan.

9. Päivä
– Herätys Koyasanilla överiaikaisin, n. klo 5, jotta ehdin katsomaan temppelin munkkien aamuseremonioita kukonlaulunaikaan.
– Aamiaisen jälkeen kiertelemään Koyasanin temppeleitä ja kuuluisaa, erittäin pyhänä paikkana pidettyä suurta hautausmaata.
– Iltapäivällä lähtö kohti Kobea, jossa suurin osa tavaroistani odottelee. Ilta Morien kanssa.
– Yöbussi puolen yön aikaan Osakasta Hiroshimaan.

10. Päivä
– Saapuminen Hiroshimaan aikaisin aamulla bussilla. Tavarat hotellille.
– Ohjelmassa puistoilua, Hiroshiman linna ja kunnon hiroshimalaisen okonomiyakin syömistä.

11. –12. Päivä
– Aamulla lyhyehkö junamatka Hiroshiman asemalta Fukuyamaan. Siellä tapaan ystäväni Megumin ja hänen poikaystävänsä Yuudain. Tavarat Megun mummolaan, jossa yövymme.
– Päivien ohjelmassa kaverien kanssa olemista ja lähialueen nähtävyyksiä. Kenties lautalla Hiroshiman saaristoon.
– 12. Päivän iltana yöbussilla kohti Osakaa.

13. ja 14. Päivä
– Viimeiset kaksi päivää Osakassa.
– Päivät pyhitetty shoppailulle, kahviloissa lorvailulle ja pyöräilylle Osakan keskustakortteleissa, sillä hotellilta saa lainata ilmaiseksi polkupyörää.
– Iltaisin leffaan katsomaan jotain japanilaista animaatiota ja draamaa.
– Kavereiden tapaamista ja karaokea.
– Myöhäisimmät sakurat kukkivat Osakassa.

15. Päivä
– Aamulla Kansain lentoasemalle ja lento takaisin Suomeen.

 

Viime kerrasta Osakassa on jo aikaa melkein 10 vuotta! Matkailusta 17-vuotiaana muistan hyvin kesäfestivaalit, Osakan akvaarion ja Osakan linnan. Kuvassa poseeraamme jonkin jättikalan edessä…. Hyvin japanilaista. ;)

Koobesta muistan vuosien takaa mm. herkkukonditoriat, joissa kävimme isäntäperheeni äidin kanssa, sekä kuvassa näkyvän Koben sataman, jossa pyörähdin myös viime vaihtoni aikaan.

Suunnitelmiini sisältyy siis monta eri kaupunkia, paljon ystäviä ja aika hyvän verran junailua ja pari eksoottista yöbussikokeilua, mutta siitä huolimatta loma tulee olemaan melkoisen rento. Siihen auttaa omalla kohdallani jo se, että olen tehnyt suhteellisen tarkat suunnitelmat, sillä silloin stressaava luonteeni ei pääse ryöstäytymään käsistä. Kun tiedän, missä mennään, voin rentoutua paljon paremmin keskittymään itse olennaiseen. Edellisellä Japanin lomallani tuntui, että illat hotellilla menivät aina seuraavan päivän suunnittelemiseen, koska emme olleet ehtineet miettiä ohjelmaa yhtään etukäteen. Tällä kerralla haluan hotellissakin keskittyä vain vaikkapa ihan nukkumiseen tai typerien japanilaisten televisio-ohjelmien tuijotteluun lähikonbinin (kioskin) aarre aitan herkuista nauttiessani. Monessakaan kaupungissa minulla ei ole mitään suurta pakkoa nähdä jotain tiettyjä nähtävyyksiä tai tehdä mitään tiettyä. Suuri osa kaupungista, joissa vietän aikaa, on jo nähty, sillä Osakassa, Koobessa ja Hiroshimassa olen käynyt ennenkin, Koobessa jopa asuin aikanaan kuukauden päivät isäntäperhemajoituksessa. Niinpä näissä kaupungiessa ei tarvitse juosta etsimässä jotain tiettyä temppeliä, vaan aikani kuluu vain fiilistellen sitä, että olen jälleen Japanissa. Se fiilis, kun kuulee ympärillä koko ajan tuota ihanaa kieltä, pääsee puhumaan ja näkemään ystäviä ja istuskelemaan japanilaisissa puutarhoissa… siinä kuulkaa sielu lepää, ja toivottavasti sillä energialla jaksaa taas puurtaa töissä entistä innokkaampana.

Tällaisia aiheita siis luvassa blogissakin ehkäpä toukokuun puolella, kun olen palannut parin viikon reissultani ja saanut oletettavasti tuhannet kuvat kahlattua läpi. ;)

Nyt kun vielä jaksaisi odottaa nämä vajaat kolme viikkoa lentokoneen starttia! Onneksi siinä on Pääsiäinen välissä. :)

One Comment

  1. Pingback: Reissussa Japanissa – taas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *