Raikas meloni-leipäjuusto-salaatti

meloni-leipajuusto-salaatti-1

Tämä salaatti on yhtä aikaa raikas, keveä, hedelmäisen makea ja ruokaisa. Rapea salaatti yhdessä melonien ja viinirypäleiden kanssa tekevät raikkaan hedelmäisen pohjan, johon punasipuli tuo hiukan potkua. Leipäjuusto ja pähkinät tekevät salaatista hiukan tuhdimman, joten se sopii isompana annoksena hyvin vaikka lounaaksi.

Turhan tarkkoja mittoja en reseptissä anna muille aineksille kuin niille, joita tarvitaan lähinnä aivan pieni määrä (sipuli, lime ja mausteet). Muiden kohdalla jokainen sekoittakoon salaattiin hedelmiä, juustoa ja pähkinöitä makunsa mukaan. Pääasiassa itse käytin pari pientä ruukkua salaattia, n. 1/4 kumpaakin melonia ja pari kourallista viinirypäleitä sekä kourallisen pähkinöitä. Rentoa kokkailua!

Resepti

– romaine ja jäävuorisalaattia
– cantaloupemelonia
– hunajamelonia
– viinirypäleitä
– pieni punasipuli
– cashewpähkinöitä
– oliiviöljyä
– ripaus mustapippuria ja suolaa
– hiukan vastapuristettua limen mehua
– leipäjuustoa

1. Pese ja tarvittaessa kuori kasvikset ja hedelmät.
2. Revi salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Pilko melonit kuutioiksi ja halkaise viinirypäleet. Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita yhteen.
3. Lisää cashewpähkinät ja mausta oliiviöljyllä, mustapippurilla, pienellä ripauksella suolaa ja 1-2 tl limen mehua makusi mukaan. Sekoita niin, että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti.
4. Kuutioi leipäjuustot tai leikkaa hauskan muotoisia paloja juustosta pienellä piparkakkumuotilla. Lisää salaattiin ja sekoita vain kevyesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *