Ravintola Lucha Loco ja freesi tacobuffet

Tänään on taas vatsa täynnä tacoja. Lucha Locon viihtyisä meksikolais-ravintola Korkeavuorenkadulla Helsingissä on minulle lounailla uusi, leppoisa tuttavuus, jossa ruoka on raikasta ja fiilis on kuin ulkomailla.

Maaliskuun alussa auennut Lucha Loco tarjoaa arkisin lounaalla tacobuffetin, jossa paikan päällä leivottuihin maissitortilla/taco-kuoriin saa täyttää haluamansa lisukkeet. (En tiedä mikä ero on varsinaisesti tacolla ja tortillalla sanana, mutta nämä ovat kuin minikokoisia tortillalettuja, eivät sellaisia kuivia kovia tacokuoria.) Lisukevaihtoehdoista löytyy vegesafkaajan seitan-höystö, sekä lihavaihtoehdoista yleensä maustettua kanaa tai pehmeäksi kypsytettyä possua tai nautaa. Muita päälisukeita ovat erilaiset vihannessekoitukset kuten maustettu meksikolaistyyppinen perunasalaatti, papumuhennos, marinoidut tomaatit tai maissi-sipulisekoitus. Lisäksi tacon sisään annostellaan toki salsoja (varo, punainen on tosi tulista!), juustoa, salaattia, korianteria, limeä ja creme fraice -tyyppistä kastiketta.

Kaikki raaka-aineet vaikuttavat todella tuoreilta ja vihannessekoitukset huolella mietityiltä: täällä ei isketä tacon sisään vain kurkku-tomaatti-hakkelusta, vaan kasvistäytteet ovat erikseen valmistettuja herkkuja, joista osaa voisi lapata lautaselle vaikka sellaisenaan. Ja kun buffetissa ollaan, saa syödä toki ihan niin paljon kuin nälättää ja täyttää taconsa vaikka joka kerta erilaisilla täytteillä tai ahtaa yhteen kuoreen kerralla kaikki maailman maut, jos se tuntuu paremmalta vaihtoehdolta. (Kuten kuvasta näkyy, itse kyhätty taco ei ehkä ole mikään estetiikan huipennus, vaikka ihanan värikäs onkin, mutta hyvää se on!)

Raikkaan ja sopivalla tavalla kotikutoisen ruoan kruunaa paikan tunnelma ja sisustus (jolle tämän artikkelin kuva ei anna oikeutta). Joka puolella on katseltavaa ja hassut vapaa-paini-aiheiset koriste-esineet, neonvalokyltit sekä pienet yksityiskohdat vievät toisen maan tunnelmaan. Jos laittaa silmät kiinni, haukkaa tacosta ja antaa latinorytmien viedä, voi melkein unohtaa olevansa lounastunnilla. Suosittelen!

ravintola-luchaloco

Ravintola Lucha Loco

Korkeavuorenkatu 4B, Hki.
Taco Buffet lounaalla: n. 10,50 €.Saatavilla myös espanjalaistyyppisiä juomia ja erikoisoluita.
[highlight] Ravintolan Facebook-sivut. [/highlight]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *