Asuntomessujen väripilkut

Monesti sisustuslehtien lukijapalstoilla valitetaan, kuinka lehtien ja mainoskuvien sisustukset ovat lehdestä toiseen pelkkää valkeaa. Tämän vuoden asuntomessuilla Vantaallakin näkyi paljon valkoisia seinäpintoja, valoisia ja avaria, hiukan mustalla tai harmaalla höystettyjä vaaleita koteja, jotka edustavat aika lailla sitä omaa makuanikin, mutta olipa joukossa paljon huikean upeita värikkäitäkin sisustuksia.

Osa parhaista värikkäämmistä sisustuksista oli niin onnistuneita, että vaikka kyseessä eivät olisi lainkaan omat suosikkivärit, silmä lepäsi ja huoneissa oli ihana tunnelma. Päätin kerätäkin ensimmäiseen Asuntomessu-postaukseeni joukon niitä kivoja, vähän värikkäämpiä asuntomessukotien bongauksia.

asuntomessut2015-varikassisustus-5

asuntomessut2015-varikassisustus-6

asuntomessut2015-varikassisustus-13

 

Erilaisia tapoja luoda värikäs tunnelma

Joissain asunnoissa väriä oli kaikkialla: seinät oli sävytetty, huonekalut sekä tekstiilit olivat värikkäitä ja valkoinen toimi lähinnä aksenttina ikkunanpielissä tai muutamassa seinässä. Toisissa asunnoissa värikkyyden tuntu taas tuli yksityiskohdista kuten huonekaluista tai vaikkapa pelkästään tekstiileistä. Itse en esimerkiksi varmaan ikinä voisi kuvitella sisustavani vaaleanpunaisen tai fuksian sävyin, mutta alla olevan kohteen värinkäyttö miellyttää minua silti todella paljon. Harkitut yksityiskohdat saavat ilmeestä selkeästi pinkin, mutta koko huoneen värityksen voisi muuttaa käden käänteessä vain vaihtamalla tekstiilit ja maalaamalla lipaston yhden laatikon etuosan uudelleen. Kätevää!

asuntomessut2015-varikassisustus-7

asuntomessut2015-varikassisustus-2

asuntomessut2015-varikassisustus-4

asuntomessut2015-varikassisustus-10

asuntomessut2015-varikassisustus-11

 

Värikkäät, näyttävät tehosteseinät

Tehosteseiniä näkee nykyään melkein joka kodissa, eikä ihme – tapetoimalla tai maalaamalla näyttävästi yhden, kenties sen huoneen selkeimmän ja helpoimman seinän, saa muutettua pienen asunnon tapauksessa koko kodin ilmeen helposti. Ja jos jossain vaiheessa kukkaset alkavat ärsyttää, sen kun maalikauppaan ja uutta tapettirullaa tai sävyä seinään.

Tänä vuonna muutamissa asuntomessukohteissa näkyi myös teetetyn oloisia ”omakuva-tapetteja”, joissa ei suinkaan aina ollut käytetty näille tapeteille yleensä tyypillisiä lomavalokuvia, vaan graafisen suunnittelijan iloksi piirroksia ja grafiikkaa. Seinät olivat kuin taideteoksia, olematta myöskään aina liian huomiota herättäviä.

asuntomessut2015-varikassisustus-12

asuntomessut2015-varikassisustus-9

asuntomessut2015-varikassisustus-8

 

Hillitympää ”värinkäyttöä”

Kiiltävän valkoisten kotien ohella joukossa oli paljon myös vaaleita puu- ja hirsitaloja. Niissä huomasi hyvin, miten suuri merkitys on puupinnalla. Usein paljaan tai hennosti lakatun puupinnan mieltää värittömäksi, tai ainakin räiskyvämpien kohteiden ohella näitä alla olevia kuvia ei välttämättä ensimmäiseksi lähtisi luonnehtimaan värikkäiksi kohteiksi. Silti aikani lämpimiä puuseiniä tuijoteltuani ne oli pakko laittaa mukaan tähän postaukseen – muistuttamaan siitä, että lämpimät puun sävyt ja fiksusti käytetyt harmaan sävytkin saavat kodi näyttämään ihan muulta kuin siltä joidenkin kammoksumalta valkoiselta.

asuntomessut2015-varikassisustus-1  asuntomessut2015-varikassisustus-3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *