Brookies – eli brownies + cookies

Amerikan Itärannikolla tunnutaan aina keksittävän uusia herkkuvillityksiä. Milloin sieltä tulevat meille kuppikakut tai leivostikkarit, milloin whoopie piet. Ja nyt sitten ilmeisesti yhtenä viimeisimmistä – brookie-leivokset. Nämä huikean makeat ja suklaiset leivonnaiset ovat kyllä yksi herkullisimmista uutukaisista. Mehevät ja kosteat brownie-leivokset ovat jo itsessään yksi kahvilasuosikeistani, mutta kun leivonnaiseen yhdistetään rapea keksi, on unelmien jälkiruokaehdokas löytynyt. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä Kinuskikissan blogista bongaamaani reseptiä, joka täytyy tallettaa muistiin tulevan varalle – sen verran nopeasti hävisivät leivokset vieraille tarjottaessa tarjoiluvadilta.

Brookie-leivokset

n. 12 kpl

Brownie-taikina:
– 160 g voita
– 100 g tummaa suklaata
– 2 ½ dl sokeria
– ¼ tl suolaa
– 2 tl vaniljasokeria
– 2 munaa
– 2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:
– 125 g voita tai margariinia
– 1 ¼ dl sokeria
– 1 muna
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 tl vaniljasokeria
– 3 dl vehnäjauhoja
– 75 g karkeasti rouhittua tummaa suklaata

brookies-resepti-1

1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota liedeltä ja lisää paloiteltu tumma suklaa voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
2. Lisää yksitellen joukkoon sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja lopuksi jauhot.
3. Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 20 x 24 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.
4. Valmista seuraavaksi cookie-taikina: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi karkea suklaarouhe.
5. Esipaista brownie-pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10-13 minuuttia, riippuen kuinka mutaisan leivoksen haluat. 13 minuutin paistoaika omalla uunillani antoi helposti leikattavan, mutta mehevän lopputuloksen. Yhtään pidempää ei ainakaan olisi kannattanut leivosta uunissa pitää.
6. Lisää brownie-kerroksen päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä kokkareiseksi, sillä se leviää uunissa. Lopullisesta leivonnaisesta tulee hauskan näköinen, kun osa cookie-taikinasta hiukan uppoaa brownie-taikinaan.
7. Jatka paistamista n. 13 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin.
8. Leikkaa annospaloiksi jääkaappikylmänä, mutta ota palat jääkaapista hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta ne ehtivät hiukan pehmetä, eivätkä ole syödessä ihan kylmiä. Aivan kuin vastaleivottuja seuraavanakin päivänä!

 

2 Comments

    • Kyllä. Se terveellisyyskin joskus kulkee käsikädessä maun kanssa, mutta tässä tapauksessa sanat tuhti, suklainen, tehokas ja kaloripitoinen pitänee paremmin paikkaansa. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *