Tulevan asunnon tyyli

Uutta asuntoa hankkiessa ehkä kaikkein mukavinta sen lisäksi, että asunto on sinne muutettaessa tuliterässä kunnossa, on se, että kaikki materiaalit ja värit saa ainakin periaatteessa päättää aivan itse lattiasta kattoon.

SRV:n valmiissa materiaalivaihtoehdoissa on meidän mielestä tosi hyvä pohja lähteä toteuttamaan meidän näköistämme kotia, mutta sen verran on toki erinäisiä ideoita vuosien varrella haaveillessa kertynyt, että ihan pakettiratkaisulla ei kokonaisuudessaan tulla pärjäämään.

Redin asuntoihin on suunniteltu kolme erilaista valmista tyyliä, joista asunnon ostaja saa valita: musta-valkoinen, skandinaavinen ja mannermainen. Tyylien valmista materiaalitarjoomaa saa myös sekoitella vapaasti keskenään, joten valinnan varaa on ihan mukavasti jo valmiiden vaihtoehtojen joukossa. Minusta olisikin kauhean vaikeaa valita vain yksi tyyli, kun jokaisessa on tiettyjä elementtejä, jotka miellyttävät, ja jotain, mikä taas ei niinkään iske.

Keittiön tyylisuunnat

Keittiöistä minua miellyttää erityisesti musta-valkoisen tyylin ja skandinaavisen tyylin keittiöt, joista ensimmäinen on miehen ehdoton suosikki. Minä pidän mustien saarniovien tai vaaleapuisten uurrettujen alakaappien ja kiiltävän valkoisten keveiden yläkaappien yhdistelmästä. Mannermaisen tyylin keittiön kaapiston tietynlainen tasavärisyys taas ei ole oikein omaan makuuni, vaan toivoisin meidän keittiöömme kaapistoa, jossa puinen materiaali ainakin hieman erottuisi.

Keittiö - scandinaavinen

Skandinaavisen tyylin keittiössä on kauniit tammiovet ja ihanan raikas fiilis. Puupinnan kellertävyys kuitenkin vähän arveluttaa.

Keittiö - mustavalkoinen Mustavalkoisen keittiön tummat tammiovet yhdistettynä valkoisiin yläkaappeihin ovat meidän makuun, mutta tässä esimerkkikuvassa kiiltävän musta välitila tekee kokonaisuudesta vähän turhan raskaan. Jonkinlainen laatta tai vaikkapa vaalealla harmaalla maalattu betonihenkinen seinä voisi olla kiva.

Keittiö - kontinentaali

En voi sille mitään, että tämä ihan siisti ja kaunis mannermaisen tyylin keittiö muistuttaa harmailla kaapinovillaan minua liikaa vanhasta HOAS-keittiöstäni. No go.

Maalipinnat

Seinäväreissä kivoja sävyjä on ihan kaikissa kolmessa tyylissä, mutta koska maalit kerran tulevat Tikkurilalta, tietävät kaikki sisustajat, että vain taivas on rajana firman sävykirjoja katsellessa. Meidän ajatuksissa on valkoisen lisäksi harmaan eri sävyjä, lämpimiä maanläheisiä ruskeita ja tummaa maattamustaa. Tällä hetkellä myös syvät harmahtavan vihreät sävyt kiinnostaisivat, mutta saa nähdä, miten värien suhteen mieli pysyy mukana projektin edetessä.

Pinnat - kontinentaali

Tämän mannermaisen-tyylin seinäpintojen maanläheiset sävyt miellyttävät. Lattia vaikuttaa vähän vaalealta haaveisiini nähden.

Lattioiden sävymaailma

Kolmen tyylin lattioista meitä miellyttää ehdottomasti eniten mannermaisen tyylin harmahtavan ruskea parketti. Sekin on kuitenkin ehkä liian vaalea meidän makuumme, ja saattaa olla, että etsimme jonkun vähän rosoisemman, leveälankkuisemman ja hitusen tummemman ja harmaamman vaihtoehdon, mikäli lattian vaihdosta ei tule hirvittävän isoja kustannuksia.

Viherhuoneen eli tuon lämpimän ”parvekkeen” laattavaihtoehdot ovat musta-valkoisessa ja mannermaisessa tyylissä aika kivat, mutta olemme pyöritelleet myös tähän vähän rosoisempireunaista, enemmän ulkotilan tunnelmaa luovaa laattavaihtoehtoa. Sopivaa ei kyllä ole vielä tullut vastaan, mutta emmepä niitä ole vielä erityisemmin etsiskelleetkään. Koska kaavailemme tilaan paljon ruukkukasveja, jonkinlainen kosteutta kestävä laattalattia on ehdottoman hyvä ratkaisu – vaikka eipä sillä, ei tuohon parvekemaiseen tilaan muuta saisi rakennusmääräysten takia ymmärtääkseni valitakaan.

Pinnat - skandinaavinenSkandinaavinen tyyli on kauniin raikas, ja seinän harmaansävyt kivoja, mutta kokonaisuutena tässä on ehkä vähän liikaa koivun sävyä meidän makuun.

Kosteiden tilojen laatat

Olen käynyt tutkimassa laattavaihtoehtoja Redin Living labissa, ja täytyy sanoa heti kättelyssä, että teemme valinnan todennäköisesti pakettiratkaisun ulkopuolelta. Ehdotetut lattialaatat ovat omaan makuuni liian pieniä ja etenkin liian kiiltäviä.

Olen tuijotellut viimeaikoina suunnilleen jokaisessa eteen sattuneessa kaakeloidussa tilassa laattaratkaisuja ja esimerkiksi kuntosalillani huomannut, että isot, tummat, mattapintaiset ja hiukan teksturoidut laatat ovat kaikkein mukavimpia katsella niin kuivana kuin märkänäkin. Kesälomareissulla meinasin kaatua moneen otteeseen hotellin huikean kiiltäviksi hiotuilla laattalattioilla ja mietin, että tämmöisiä ei missään nimessä meille kotiin, vaikka ne näyttivätkin upeilta.

bath-mustavalkoinen

Mustavalkoisen tyylin laattavaihtoehtona on mm. kiiltäväpintaisia mosaiikkilaattoja, kuten yllä kuvassa.

bath-continental

Mannermaisen tyylin laatat ovat vaihtelevan värisiä harmaita.

bath-scandinavia

Skandinaavisen tyylin laatat ovat vaaleansävyisiä, kuten muutenkin kyseisen tyylin värivalinnat. Minulle tästä tule vähän liian kliininen fiilis. Yllä olevan kylpyhuone muistuttaa paljon tulevan asuntomme kylpyhuonetta, ja tähän tullaan tekemään meillä kenties eniten muutoksia, jos vain kaikki menee suunnitelmien mukaan. Putkiin tai viemäröinteihin kun ei voi ihan kauheasti  aikuttaa, joten se asettaa kaikenlaisia rajoitteita.

Valmiit sisustustyylit ovat hyvällä maulla suunniteltuja, mutta ehkä omaan makuuni hiukkasen persoonattomia. Niin kai se kuitenkin tällaisissa rakennushankkeissa toki on oltavakin – tyylien pitää miellyttää mahdollisimman monia. Näistä kolmesta tyylistä siis todennäköisesti tulemme valitsemaan ainakin suurimmalta osin keittiön pinnat ja kaapistot, mutta niin kauniita ja siistejä kuin nuo konseptikuvien asunnot ovatkin, meillä on silti mielessä paljon omia ideoita ja pitkään kyteneitä sisustushaaveita – erityisesti kylpyhuoneeseen ja wc-tiloihin. Palataan niihin toiveisiin myöhemmin.

Mitä piditte näistä ”pakettiratkaisuista”? Mikä miellyttää eniten kolmesta esitellystä tyylistä?

Kuvat: SRV

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *