Tuleeko tästä nyt vielä hääblogikin?

haakimppu

Ehkä viimeinen asia, jota ikinä kuvittelin kirjoittavani, on hääblogi. Naimisiinmeno ei ole ollut minulle mikään vaaleanpunainen pikkutytön unelma, eikä kuvitelma itsestäni hääpuvussa sellainen tunteita nostattava ajatus, josta osa naisista pitkäänkin haaveilee. Häät sinänsä ovat kyllä aina olleet mielestäni ihania juhlia ja ajatus elämänmittaisesta rakkaudesta juhlimisen arvoinen asia. Kun minua sitten syksyllä 2016 kosittiin kuuden vuoden seurustelun jälkeen, huomasin, että hääjuhlan suunnitelu tuntuikin yllättäen hirveän hauskalta ajatukselta. Kunnon juhlat läheisimmille sukulaisille ja ystäville – mikäs sen mukavampi tapa viettää kesälauantai!

Huomasin, että vaikken ollut erityisemmin ajatellut häitä, minulla oli silti selvästi moniin asioihin yllättäen valmiita mielikuvia – millainen juhlien tunnelma olisi, millaista hääpukua en ainakaan haluaisi, millaista ohjelmaa tilaisuudessa järjestettäisiin, mitä syötäisiin… Meille oli oleellista järjestää mukavat ja ikimuistoiset juhlat, joissa syödään hyvin ja olisi rennolla tavalla hauskaa. Budjetti asettaa Helsingissä valitettavia rajoitteita sille, kuinka ison osan vaikkapa sukulaisista pystyy kutsumaan. Ihan mihinkään useampien kymmenien tuhansien eurojen häihin kun ei ole asuntolainojen keskellä varaa.

Kyseessä on todennäköisesti elämän isoin tapahtuma, jonka tavallinen ihminen itsekseen järjestää, joten luulen, että moni morsian ja sulhanen yllättyy, miten tavattoman paljon tuossa juhlassa onkin tekemistä ja miettimistä. Vaikken itse (toivoakseni) ollut mikään bridezilla, huomasin, miten hyödyllistä häiden valmisteluun liittyvä tieto muiden blogeissa on ollut. Blogeista ja forumeilta löytyy usein ajankohtaisin ja rehellisin info hääpaikoista, aikataulutuksesta ja muusta mihin tahansa juhlan suunnitteluun liittyvästä, mikä joka tapauksessa on huomioitava, mutta ei useinkaan löydy juhlapaikkojen kotisivuilta tai catering-yrityksen menun tiedoista. Niinpä ajattelin, että samalla kun dokumentoin ikimuistoista päiväämme muistiin itsellemme, voin myös dokumentoida oleellisimpia, muita ihmisiä hyödyttäviä ajatuksia, kuten suosituksia palveluntarjoajista, tänne blogin puolelle.

Koska en halunnut, että hääpäivämme ohjelma ja yksityiskohdat pysyvät yllätyksenä sukulaisille tai ystäville, jotka lukevat blogiani, päätin hieman epätavalliseen tapaan julkaista hääpostaukset vasta näin häiden jälkeen. Nyt kun juhlat on juhlittu, voidaan siis aloittaa. Maistiaisia voi kurkata jo Instagramin puolelta #eerojaliisa -tägin alta.

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *