Manteliset Wilhelmiina-pikkuleivät

Lähes täydellisiä, mureita viipalepikkuleipiä, jotka ovat ulkonäöltään niin nättejä ja tasalaatuisia, että luulisi kaupasta ostetuiksi. Rakastan Wilhelmiina-pikkuleipiä paitsi niiden maun, myös helppouden vuoksi. Reseptin ainekset löytyvät kotileipurilta useimmiten kaapista, joten erillistä kauppareissuakaan ei tarvita! Taikinan valmistaminen on helppoa, mutta paistamattomana helposti murenevan taikinan leipominen tangoiksi vaatii hetken aikaa. Ainut varsinainen huono puoli näissä pikkuleivissä on, että niihin tulee aivan tajuton himo. ;)

Resepti
yksi pellillinen viipalekeksejä

– 100 g margariinia
– 1 1/4 dl sokeria
– 1 keltuainen
– 1 rkl hunajaa
– 1,5 tl vanilliinisokeria
– 2,5 dl vehnäjauhoja
– 1 tl ruokasoodaa
– 60 ml hienoa mantelirouhetta
– 1/2 tl kanelia

1. Vaahdota margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon keltuainen ja hunaja ja sekoita.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sekoita sitten taikinaan. Kaupan mantelirouhe sellaisenaankin käy, mutta parasta, hieman hienompaa rouhetta saat laittamalla kokonaisia manteleita tai mantelirouhetta tehosekoittimeen ja surauttamalla hienohkoksi rouheeksi.
4. Puristele taikina palloksi ja jaa se kolmeen yhtä suureen osaan.
5. Leivo taikinapalloista yhtä pitkät pötkylät pellillä leivinpaperin päällä ja litistä niitä sormilla korkeintaan noin sentin paksuisiksi. Pötkylät leviävät uunissa, joten jätä niiden ympärille hyvin tilaa.
6. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes keksit ovat saaneet kullanruskean sävyn. Keksien ei tule olla uunista otettaessa aivan kovia, vaan ne ovat vielä hieman pehmeitä. Pikkuleivät on helppo paistaa yli liian tummiksi, joten ole tarkkana ja maistele tarvittaessa saadaksesi omaan makuusi sopivan tummuusasteen.
7. Leikkaa keksit vinoittain viipaleiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä, niin pikkuleivät kovettuvat hieman.

One Comment

  1. Pingback: Manteliset pikkuleivät – @peimis' stuff

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *