Brysseliläisen sunnuntaishoppailijan paratiisi

Sunnuntai on Brysselissä siitä tylsä päivä, että kaupat eivät ole auki. Ainoastaan muutamat pienet kioskit, nightshopit, ovat avoinna, ja niistä tunnetusti saa vain pientä purtavaa. Yksi vaihtoehto tekemisenpuutteeseen on kiertää vaikka museoita, mutta kesäsunnuntaipäivien pelastaja on Clemenceaun metroaseman vieressä olevat jättimäiset markkinat. Ja nämä eivät ole mitkään limppumarkkinat – yhtään suomalaisia, omalla tavallaan tunnelmallisia maalaismarkkinoita väheksymättä – vaan markkinat, joilta oikeasti löytää ostettavaa. Tai ainakin minä ja Heini löysimme. Laadusta ei voi tietenkään aina tietää, mutta niissä tapauksissa, kun huomaa maksavansa puolet vähemmän tismalleen samasta tuotteesta, jollaisia näin eräässä ostoskeskuksen vaateliikkeessä, ei paljon tarvinnut miettiä ostaako, vai eikö ostaa.


Omaan laukkuuni sujahtivat paita, vyö ja kolmet mukavat nilkkasukat. Tarpeellista ja ihan vähän tarpeetonta, mutta kun ostokset yhteensä kustansivat 8 euroa, ei tarvitse liiemmin tunnontuskia potea. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *