Tädit vesipuistossa

Eilen otettiin ja lähdettiin Heinin kanssa käymään Brysselissä sijaitsevassa suuressa vesipuistossa Oceadessa. Niin, juuri sellaisessa vesipuistossa, joka on täynnä noin 5-12 vuotiaita lapsosia, jossa joka puolelta kuuluu kiljuntaa, ja jossa – ennen kaikkea – on 11 vesiliukumäkeä. ^_^”

Paikka oli kallis, 15,50 euroa neljältä tunnilta, mutta kerrankos siellä käy. Meillä oli kyllä tosi hauskaa, vaikka olikin hieman vanha olo. Ympärillä vilistävät pikkulapset saivat oman olemuksen tuntumaan kovin tätimäiseltä.

Pukuhuoneissa olo oli tosin lähinnä turistiluokkaa, sillä haahuilimme siellä hyvän tovin ennen kuin tajusimme miten käytännöt pelasivat. Pukukaapit olivat melko normaali ilmestys ja ne sai kätevästi lukittua tökkäämällä pääsylippunsa ovessa olevan lukkoon. Koska olimme liikkeillä aikaisin aamusta, emme oikein voineet ottaa mallia harvalukuisita belgialaisista kanssatovereistamme. Niinpä olimme jo vaihtamassa siinä supisuomalaiseen tapaan uikkareita kaappien edessä, kun äkkäsimme katossa epäilyttävät valvontakamerat. Pällistelimme siinä hetken aikaa, kunnes tajusimme että paikasta löytyi aivan erilliset kopit vaatteidenvaihtorituaalia varten. Hieman nolotti, ja mietimme, että kohta sitä ollaan jossain YouTubessa..

Oli hauskaa käydä pitkästä aikaa uimassa ja saunassa! Saunoissa tuli vietettyä todella kauan aikaa, sillä ne olivat ihan kunnolliset kiukaalla varustetut puulauteiset suomalaiset saunat. Vettä tosin ei saanut kiukaalle heitellä, ja uimapuvutkin tuli pitää yhteissaunoissa yllä, mutta tunnelma oli varsin mukava. Työntekijät kävivät kutienkin tietyin väliajoin (ehkä puolen tunnin välein?) heitämässä kuhunkin saunaan hieman löylyä. Kerran satuimme iloksemme olemaan juuri silloin saunomassa, joten saimme siis yhdet oikein kunnon löylyt. Kyseinen kuumin sauna oli jostain kumman syystä melko tyhjä paikka – usein istuimme siellä kaksistaan – joten siellä oli hyvä jutella ilman että tarvi pelätä häiritsevänsä rentoutumaan tulleita vierustovereita. Täällä päin kun ei voi nimittäin olla aivan varma, pitävätkö naapurit välttämättä liioin siitä että saunassa puhutaan. Koskaan kukaan muu kuin me ei ainakaan ollut äänessä. No, pidimme yllä kunnon suomalaista saunakulttuuria ja juttelimme suut vaahdossa. Kun viimeisen kerran lähdimme (ties kuinka monetta kertaa) saunaosastolta, pienessä valvojan kopissa istunut tyttö hymyili meille huvittuneesti. Ilmeisesti kovin moni ei käynyt saunoissa yhtä moneen otteeseen kuin me, tai viipynyt monta kymmentä minuuttia kerrallaan. :D

Saunojen ulkopuolella oli myös ihana kylmäallas, solariumtila sekä turkkilainen sauna. Solariumiin en halunnut, mutta kaikki muut tuli testattua, ja kylmäallas oli erityinen suosikkini. Myös kaikki vesiliukumäet tuli käytyä läpi lukuunottamatta vauva-altaiden liukumäkiä. Ihan niin matalalle emme uskaltaneet vajota. Liukumäkiä olikin Oceadessa eniten koko Belgiassa – mukana mm. Belgian pisin ja nopein vesiliukumäki. Kävimme tietenkin niissäkin, ja tuli siis laskettua mm. sellaisesta joitan 150 m pitkästä liukumäestä. Useimmat mäet olivat mukavia ja monissa laskettiin renkailla, mikä oli erittäin mukavaa, koska tuolloin putkien saumat eivät tuntuneet takalistossa. Yksi mäki meinasi kyllä kuitenkin saada meistä voiton. Ennen laskua tutkailin muihin verrattuna kapeaa putkea ja mietin, että voikohan sinne jäädä kiinni. No, meni siitä isoja miehiäkin muutama, joten päättelin, että eiköhän se ole ihan turvallista. X) Edessä olikin sitten jotain aivan järkyttävää: 80 m liuku vain 7 sekunnissa päätyen tajuttomaan vesimassaan uppeluksiin. Belgian nopein vesiliukumäki ei ollut välttämättä mikään hirveän ihana kokemus siis. Aivan julmetun kovaa ja jyrkästi se meni. Mietin matkalla, että jos tämä ei kohta lopu, niin en saa henkeä, sillä vauhti sai aikan myös tajuttomat vesipärkseet. Emme kokeileet toista kertaa.

Vesipuisto oli kaikenkaikkiaan hauska paikka, jossa viihtyi tällainen hieman aikuisempikin ihminen. Kuitenkin on pakko myöntää, että ne kymmenen vuotta nuoremmat olivat varmaan se otollisempi kohderyhmä ja olisivat voineet viettää Oceadessa vaikka koko päivän. Meille neljä tunnin lippu piisasi oikein hyvin.

Suomalaiseen kylpyläkulttuuriin ja melko estottomaan alastonna oleiluun tottuneelle eurooppalaiset käytännöt tuntuivat välillä turhauttavilta – ainakin se, että suihkussakaan ei riisuttu uimapukua, eikä siis pois lähdettäessäkään peseydytty ollenkaan! Oli sitten pakko siis käydä kotona suihkussa peseytymässä, kun ei viitsinyt säikytellä belgialaisia yleisissä tiloissa. Pois lähtiessämme tajusimme jo sentään vaihtaa uikkaritkin erillisessä kopissa käytävällä viuhahtelun sijaan. :P Maassa maan tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *