Babyshowerit mintun sävyin

Ystäväni Agnetha sai keväällä vauvan, mutta ennen kuin pieni poika syntyi, järjestimme kaveriporukalla odottavalle äidille babyshowerit merten takaisten amerikkalaisten malliin. Ihan salaisuus polttarihenkeen ei ollut kyseessä, vaan äiti sai vaikuttaa juhlan minttuun väriteemaan, juhlien kulkuun ja esittää toiveita. Yhdessä tehden saatiinkin aikaan varmasti odottajan näköiset pippalot.

babyshower-ideat-2014-1a

 

Vauvakutsujen ruoka ja koristelu

Vietimme juhlia tilassa, jonka koristelimme porukalla mintun ja vihreän väriteeman ympärille. Suurin osa koristeista, kuten pompomit sekä seinäkoristeet olivat itse tehtyjä, mutta joukossa oli myös valmiina ostettuja kivoja paperikennopallojakin. [highlight] Teippitarhan [/highlight] ihanat pallokuvioidut paperipillit ja servietit kruunasivat pöydän samaan henkeen muiden koristeiden kanssa.

 

babyshower-ideat-2014-2babyshower-ideat-2014-3

 

Ruoka juhliin tuotiin nyyttäriperiaatteella: kaikki olivat tehneet tai hankkineet herkkuja ja pöytä notkui. Oli mm. salaatteja, voileipäkakkuja, piirakoita, ihania minttu-suklaaleivoksia, macarons-leivoksia sekä tietysti babyshowereista tuttu ”mahakakku”, jonka juhlakalun äiti oli taiteillut. Itse tein juhliin mustikka-valkosuklaa cup cake -leivoksia.

 

babyshower-ideat-2014-4Minttu teema näkyi cup cake -leivosten kupeissa, servereissä, tarjoiluastioissa ja koristelussa – ja jopa makeissa leivonnaisissa.

babyshower-ideat-23

babyshower-ideat-2014-9

Kuljetuksessa mahakakku sai hiukan raskausarpia, mutta sehän teki siitä vain autenttisemman. Vähän häijyä teki leikata kakkua kyllä…

 

babyshower-ideat-24 Cup cake -leivokset tein vanhalla tutulla [highlight] sitruuna-valkosuklaa muffinssien reseptillä [/highlight] , jonka muokkasin mustikkaiseksi jättämällä sitruunamehun pois taikinasta ja korvaamalla sen pakastemustikoilla.

Babyshowereiden ohjelma

Ohjelmassa oli perinteisten vauvan strategisten mittojen arvailun lisäksi mm. leikekirjan tekoa vauvan syntymävuoden teemalla, bodyjen koristelua kangastusseilla, vaipanvaihdon nopeuskisa, vieraiden vauvakuvien tunnistus -kisa, aasinhäntä-tyyppinen sokkoleikki aiheeseen sopivalla ”Siittäjä”-teemalla sekä tietysti lahjojen availua ja yleistä yhdessä oloa ja hauskanpitoa.

babyshower-ideat-2014-6

Siittäjä-kisassa yritettiin sokkona viedä siittiöitä munasolun luo. Voittaja sai palkinnoksi hienon kunnianauhan täydentämään loppuillan asuaan. Liekö sattumaa, että kisan voitti vieras, joka oli itsekin raskaana… ;)

babyshower-ideat-2014-7

Arvatkaa kuka kaljupää istuu kuvassa tomerana takan reunalla? Vauvan leikekirjalle oli tehty teemaan sopiva kansi.

babyshower-ideas-2014-5

Kai sitä aina yksi vaippakakku täytyy saada lahjaksi?

babyshower-ideat-2014-8

 

Päivän vaihtuessa ilmaan maisema ikkunankin takana alkoi sopivasti toistaa juhlan teemavärejä. Saimme nauttia upeista maisemista sään suosiessa. Ja vaikka pitkään juhlittiin, ruoka se vaan ei meinannut millään loppua. Hyvä tietysti niin – saipa jokainen siivoamaan jäänyt mukaansa aikamoiset rääppiäisherkutkin. ;)

 

babyshower-ideat-32

2 Comments

    • Hei,
      Valitettavasti en tiedä mistä kennopallot ovat, mutta ainakin iso osa koristeista oli Teippitarhasta. Lisäksi esim kuppikakkuvuokia myy ainakin Pino ja moni muu ”paperikauppa”. Värit vähän tuntuvat vaihtelevan sedongin ja puodin mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *