Kunnon bento-bokseja Helsingistä!

Blogiani pidempään lukeneet tietävät, että rakastan japanilaista kulttuuria ja ruokaa – ja tykkään väkertää käsilläni. [highlight] Bento– [/highlight] lounaat, eli japanilaistyyliseen eväsboksiin pakatut eväslounaat yhdistävät tämän kaiken käteävällä ja kivan näköisellä tavalla.

Japanilaisia eväsbokseja ei ole kuitenkaan liiemmin Suomessa näkynyt myynnissä, ja olenkin kantanut [highlight] omat boksini merten yli Japanista [/highlight] . Joskus kesällä juttelimme naapurustossamme Töölössä sijaitsevan [highlight] Funny Deli [/highlight] -herkkukaupan omistajan kanssa bentobokseista, jollaisen hän oli nähnyt minulla joskus taannoin naisten lehden haastattelussa. Hän oli innostunut aiheesta ja ideoi ottavansa liikkeeseensä myyntiin bokseja, joihin asiakkaat voisivat jatkossa ostaa vaikka heidän take away -salaattejaan tai ruokiaan työmatkan varrella. Juttelimme bokseista ja annoin vinkkejä, millaisia myyntiin otettavien bento-rasioiden kannattaisi kenties olla, ja missä aiheeseen voisi tutustua paremmin. Kävin jopa näyttämässä pyynnöstä omaa ”kokoelmaani” bento-laatikoita ja tilpehöörejä.

bento-lounas-kollaasi3

Ja kuinkas ollakaan, muutama viiko sitten kävellessäni työmatkallani delin ohi, siellähän niitä obentou-laatikoita nyt sitten on ikkunat pullollaan. Bento-boksit ovat ranskalaisen Mon bento -merkin valmistamia todella laadukkaan tuntuisia muovirasioita, joita on tarjolla monen kokoisia ja näköisiä, lukuisissa väreissä. Pienemmät yksikerroksiset rasiat sopivat vaikka välipalan tai lapsen lounaseväiden pakkaamiseen ja kaksikerroksisiin rasioihin saa jo aikuisen lounaan tai isommat picnic-eväät, rasian koosta riippuen. Mon Bentolla on muuten myös [highlight] mobiiliapplikaatio [/highlight] , jossa on bento-reseptejä. Täytyykin tutustua!

 

Laatua ja valinnanvaraa

Kävin hypistelemässä laatikoita ja tykästyin etenkin mattapintaisiin rasioihin, joissa on todella tyylikkäästi viimeistelty pinta ja ulkonäkö ja sisällä lokeroita sekä välikannet, jotka olen omissa bento-rasioissani huomannut erittäin tärkeiksi ruoan säilymisen ja tuoreuden kannalta. Esimerkiksi salaatti pysyy tiiviissä rasiassa paljon raikkaampana, ja salaatin voi hyvin tehdä edellisenä päivänä valmiiksi rasiaan. Lisäksi näiden laatikoiden sisäkannessa on myös höyryventtiili, joka on ruoan säilyvyyden ja mikrokuumennuksen kannalta lisäplussa. Näille rasioille, kuten mille tahansa kunnon bento-bokseille olennaista onkin tiskikoneen ja mikronkestävyys. Kaksikerroksisessa laatikossa tuoreet vihannekset tai salaatin voi pakata toiseen rasiaan ja kuumennusta vaativat eväät toiseen, jolloin lämmitys esimerkiksi työpaikalla on kätevää, eikä erillisiä ruoka-astioita vaadita.

bento-funnydeli-1

bento-funnydeli-6

Mon Bento Tresor -boksit ovat leikkimielisen valinta, sillä niiden kannessa on hauska läpinäkyvä pyöreä kiekko, jonka alle voi vaihtaa haluamansa mukana tulevan kuvan ilmettä tuomaan, tai vaikka laittaa kunkin lapsen valokuvan muistuttamaan, kenen boksista on kyse.

Funny Delistä löytyy nyt myös monenlaisia lisätarvikkeita bokseihin kuten pieniä tiiviitä kuppeja salaatinkastikkeelle, lisää silikonimuotteja lokerikkoja jakamaan, bentoboksin oheen sujautettavia syömäpuikkoja tai aterimia, juomapulloja, keitto-bentoja sekä käteviä kuljetuspussukoita rasioille. Bentoboksit maksavat Funny Delissä n. 22–30 € ja lisätarvikkeet noin viidestä eurosta ylöspäin.bento-lounas-kollaasi1

Ja kun nyt menin kauppaan kuvailemaan bentoja, otin pari otosta myös delin muusta valikoimasta: herkullisista kahveista, käsintehdyistä praliineista, kuppikakuista, Keep Cup -kupeista…

Kiitos siis Sarille aamukahveista ja hauskoista juttutuokioista. Saa nähdä, pitääkö sitä itsekin hankkia yksi uusi bento noiden viiden olemassa olevan oheen – nimittäin tuollainen iso neliöboksi, jonne mahtuisi hyvin kahden ihmisen eväät.

bento-lounas-kollaasi4bento-lounas-kollaasi2Delissä myydään myös suosittuja Keep Cup -kahvikuppeja sekä kaikenmoista lahjatavaraa.

bento-funnydeli-17

bento-funnydeli-12Näitä on tullut maisteltua….

bento-funnydeli-18Funny Deli sijaitsee osoitteessa Mechelininkatu 18.

5 Comments

  1. Pingback: Joululahjaideoita ja apua keksimiseen – sinne minne

  2. Pingback: Aamuihminen | banaaninkuorella

  3. Hello Riisa,
    Thank you for your great article about our products! I just wanted to tell you that unfortunately, we closed our app and there will not be any new version … But our website is now responsive and can be visited on any mobile phone : https://en.monbento.com/. Thanks again and have a nice day :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *