Täydellisen innovatiivinen sohva

Nyt se on tilattu. Tulevan asuntomme ensimmäinen huonekalu. Mistä olisikaan parempi aloittaa, kuin siitä, josta olemme olleet varmoja jo useamman kuukauden, nimittäin Innovationin Splitback-futonsohvasta. Tässä tapauksessa mielestäni brändin nimi ’Innovationkaan’ ei jää vain sanahelinäksi. Futonshopista ostamamme sohvan monipuoliset muunteluominaisuudet kun tekevät siitä ainakin meidän olohuoneessamme monikäyttöisen ja huoneen useisiin käyttötarkoituksiin sopivan huonekalun.

Per Weissin suunnitteleman Splitback-sohvan juju on sen kahdessa osassa säädettävät selkänojat. Selkänojat voivat olla kolmessa asennossa. Pystyssä, vinossa tai täysin alhaalla. Tämä ominaisuus oli sohvan modernin ja siistin ulkonäön lisäksi se, mikä sai meidät päätymään juuri Splitbackiin. Olohuoneemme tulee olemaan avoimessa yhteydessä keittiöön ja sohva sijoittuu ruokailusaarekkeen eteen. Siitä katsotaan televisiota (selkänojat pysty- tai lekoiluasennossa?). Se tarjoaa istumapaikkoja, kun ystävät tulevat kylään (kenties toinen selkänoja ala-asennossa, jolloin istumatilaa on enemmän?) sekä mahdollistaa myös tukevan, jousitetun sängyn mahdolliselle yövieraalle tai pariskunnalle (molemmat selkänojat ala-asennossa).

Useiden vuodesohvien muuntaminen sängyksi on rasittavaa. Pitää nostella, väännellä, vetää ja kääntää, kenties vetää jopa jostain vivusta. Splitback on siitä kiva, että selkänojien asennon muuntelu käy oikeasti käden käänteessä, vaikka yhdellä kädellä ihan vain selkänojaa eteenpäin vetämällä. Tällöin sen voi laskea alas ja vastaavasti alhaalta ylös nostettaessa se lukittuu automaattisesti siihen asentoon, mihin sen vetää. Testailimme sohvan mekanismia Vepsäläisellä, joka on yksi Innovationin myyjä Futonshopin lisäksi, ja se tuntui toimivan ongelmitta. Tietenkin vähän arvelutti jossain vaiheessa se, että mitä jos mekanismi alkaa vinkua tai löystyä, tai kangas ei tykkää jatkuvasta vekslaamisesta. Testailun perusteella tuntuisi, että sohva on kuitenkin erittäin tukeva ja minulla on hyviä kokemuksia Futonshopin tuotteista jo aiemmin. Jousitettu patja miellytti meitä myös siitä syystä, että vaikka sohva kääntyy varavuoteeksi, se on kuitenkin ennen kaikkea tukeva ja hyvin istuttava sohva.

Splitbackia saa muutamalla eri värisellä tekonahalla ja huonekalutekstiilillä. Vaihtoehtoja ovat musta ja valkoinen keinonahka sekä ruskea, vaalean harmaa ja violetti kangasverhoilu. Jalat saa kromattuina tai metallisina. Huonekaluliikkeessä huomasimme sen, että vaikka kangasversiokin oli erittäin kestävän oloinen ja kaunis kaikissa asennoissa, meni valitsemamme keinonahka kauniimmin ”ruttuun” selkänojan ollessa pystyssä. Kangasverhoilu jäi ainakin testaussohvan taitteeseen hieman epätasaisesti, toisin kuin keinonahka, joka taittui kauniin tasaisesti. Musta keinonahka tuntui myös kestävältä valinnalta – se on helppo pyyhkiä puhtaaksi, eikä siinä ole valkean sohvan värjääntymisen vaaraa.

Splitbackia saa myös violettina. Sohvan kaveriksi myydään myös samaan tapaan taittuvaa kätevää nojatuolia/rahia, jolla sohvasta voi loihtia vaikka minkälaisia divaanikokonaisuuksia.

Ja saa se kyllä luvan kestääkin, ihan mikään halvin sohva kun ei ole kyseessä. Parhaimmissa tarjouksissa olen nähnyt Splitbackin maksavan jotain 700-800 euroa. No, tämä on sängyn ohella se ”the huonekalu” meidän kämpässämme, joten vaikka vähän kirpaiseekin, uskon sohvan maksavan itsensä käytössä takaisin. Edellisen keskihintaisen halpaliikkeestä ostamani kangassohvan puinen runko kun hajosi vajaassa kolmessa vuodessa ja verhoilu alkoi näyttää kulahtaneelta jo hieman aiemmin. Splitbackistä toivon huonekalua, joka näkisi elämää huomattavasti pidempään. Ja kyllähän ne Ikean hyllyt kompensoivat sitten hieman budjetissa pysymistä muun sisustuksen osalta. ;P

Toimituksessa kestää Futonshopilla noin kolmesta viiteen viikkoa – saman verran, kuin meillä on suunnilleen aikaa muuttoon! Odotamme molemmat ihan innoissamme, että pääsisimme testaamaan omaa Splitbackiamme ensimmäisen oman kodin leffaillan merkeissä. Saa nähdä, mitkä selkänojan asennot tulevat loppujen lopuksi olmaan ne suosituimmat.

Kaikki artikkelin kuvat: Innovation Living

10 Comments

 1. Paija

  On tosi kiva lukea teidän sisustushankinnoista ja uudesta asunnosta muutenkin. Edellisessä postauksessa olevat kuvat asunnon sisältä, näyttivät oikein hyviltä ja hienosti olitte saaneet toteutettua. Ja mitä tuohon sohva hankintaan tulee, niin näyttää todella tyylikkäältä.Ilman muuta pitää laittaa sellainen mikä ensin näyttää ja tuntuu hyvältä, vaikka kirpaiseekin.

 2. Pingback: Koti kaivautuu esiin

  • Hei, meidän Splitbäkki on ollut oikein hyvä ostos, ja toivotaan vievämme se seuraavaankin kotiin, jos joskus tästä muutetaan. Mekanismi toimii kuten alussakin, eli ei ole löystynyt tms, vaikka sohvan selkänojia on käytetty kaikissa asennoissa. Meillä on tosiaan tuo musta keinonahka-verhoiltu malli, eikä siinä näy mitään jälkiä. Se on tosi helppo pitää puhtaanakin imuroimalla ja pyyhkimällä kostealla rätillä. Onkohan Torin sohvan omistajalla ollut joku eläin, tai sitten on yrittänyt pestä sohvaa jollain hankausaineella tms? Koska meidän sohvan pinnassa ei näy tosiaan oikein mitään kulumisen jälkiä ja istutaan siinä kuitenkin joka päivä. Ainut, mistä oikeastaan huomaa, ettei ole ihan täysin uusi sohva kyseessä on verhoilun ihan hienoinen löystyminen, siis siten, että jos se 2011 oli prikulleen kireäksi vedetty ja sileän suora, nyt pian kolmen vuoden istumisen jäljiltä on ihan pientä löystymistä havaittavissa. (Ei kyllä mitään verrattuna edelliseen kangassohvaani….) Sattuupa muuten olemaan Päivän polaroidina (Riisa.netin etusivun oikeassa palstassa) instagram-kuva sohvasta muutama päivä sitten.

   • Taarne

    Awesome, kiva kuulla, että hyvällä pidolla tuo ei lahoa käsiin, ja on ilmeisesti ihan hyvä istuakin jos sitä on mukisematta käytetty vuosia päivittäin :)

 3. Hello, it’s Eva here!
  I work as a professional an essay writer and have created this content with the intent of changing your life for the better. I started honing my writing abilities in college. I learned that my fellow students needed writing help—and they were willing to pay for it. The money was enough to help pay my tuition for my remaining semesters of college.
  Ever since school, I have continued to work as a professional writer. I was hired by a writing company based in the United Kingdom. Since then, the dissertations that I have written have been sold around Europe and the United States.
  In my line of work, I have become accustomed to hearing, “Eva, can you help me meet my writing assignment deadline?” I know that I can save their time.

  Academic Writer – Eva Mccarthy – tritronicsinc.com Confederation

 4. Welcome Everyone
  Thanks for checking out my writing blog . My name is Jody Read.
  I have worked several years in this niche. My interest in writing started at a young age. I wrote journaled as a child and eventually went on to work with my school newspaper.
  This early tryst into journalism eventually led me to academic writing. There is plenty of work for skilled writers. I specialize in essays, but have the skills to do all types of academic writing.
  Contact me for more information about rates and a price quote. I’m looking forward to helping you.

  Academic Writer – Jody Read – Company

 5. JanneK

  Хранение данных – это существенный момент современности. Фотографии, документы, файлы программ, таблицы, видеоролики. Где это все держать? На личном жестком диске? Требуется слишком много места. Плюс к этому файлы требуются в сети. Самый простой выход – это облачные жесткие диски. В этой статье я предлагаю ознакомиться с Google Drive. Простым и надежным хранилищем информации.

  Главные опции Google Диска

  1) Доступное пространство – после заведения аккаунта предоставляется 15 гигабайт места для информации. Хранить можно максимум типов файлов: документы, фильмы, образы программ. Диск от Гугл понимает более 25 типов файлов.
  2) Удаленный доступ – к информации можно предоставлять доступ любым пользователям. Для этого нужен почтовый ящик от Gmail или просто любой ящик электронной почты. Туда приходит ссылка с доступом. Перейдя по которой пользователь получает возможность взаимодействовать с файлами.
  3) Деление доступа к данным – чтобы быть уверенны в безопасности, разделяйте предоставляемый доступ на разные группы. Просмотр, комментирование, редактирование.
  4) Оффлайн – доступ к информации возможен и в offline режиме. Функция включается для пк и мобильных устройств.
  5) Большая экономия времени на передачу файлов – не нужно загружать информацию на сайты с рекламой. Просто сделайте аккаунт в Google, закачайте файл и делитесь хоть с тысячей людей.
  6) Понятный интерфейс – на Google Drive легко работать с информацией. Есть подробные подсказки, включен поиск по файлам
  7) Доступ на разных платформам – ваш Гугл Диск как виртуальная флеш-карта. Всегда с вами, там где есть сеть.

  Google Drive доступен через любой браузер, специальный софт на компьютере и приложения для смартфона.

  Объем доступного пространства

  15 Гигайбайт – это стартовый тариф. Если применяете сервис для большого проекта или бизнеса, есть возможность использовать дополнительный объем за скромную ежемесячную плату. Доступно 100 ГБ, 200 ГБ, 2 ТБ, 10 ТБ, 20 ТБ и 30 ТБ. Стоимость от 2 до 325 долларов.

  Более подробно прочитать про преимущества Гугл Драйв можно на сайте.

  ссылка на сайт

  Очень рекомендуем посмотреть советы по работе с сервисом.

 6. My name is Roksana Sparrow. And I am a professional Content writer with many years of experience in writing.

  My primary goal is to solve problems related to writing. And I have been doing it for many years. I have been with several associations as a volunteer and have assisted in many ways.
  My love for writing has no end. It is like the air we breathe, something I cherish with all my being. I am a full-time writer who started at an early age.
  I’m happy that I`ve already sold several copies of my books in different countries like England and others too numerous to mention.
  I also work in a company that provides assistance to many students from different parts of the world. People always come to me because I work no matter how difficult their projects are. I help them to save time, because I feel happy when people come to me for professional help.

  Ghost Writer – Roksana – 10 Traditional Philippines Dishes Every US Traveler Must Try Corps

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *