Pika-arvonta: Liput kevään puutarhamessuille

Mahtavaa, sain Suomen Messuilta arvottavaksi blogin lukijoiden kesken liput Kevät Puutarha -messuille, joista kirjoitinkin jo hiukan laatikkopuutarha-postauksessa, ja jotka ovat toki kenties näkyneet myös sivuilla vilahdelleissa bannereissa. Kevät Puutarha on osa Kevätmessut-tapahtumaa, jossa on mukana myös sisustukseen sekä pihan ja kodin remontointiin liittyviä näytteilleasettajia ja ohjelmaa. Messujen tarjontaan voi tutustua tarkemmin Kevätmessujen nettisivuilla.

Itselläni kylvötyöt ovat hiukan jo edistyneet – ainakin siihen saakka, että olen saanut ostettua pääosan siemenistä ja mm. basilika ja ruohosipuli ovat itämässä ikkunalla. Siementen ostossa meni ehkä jopa vähän överiksi, koska tilaa on kuitenkin tosi vähän, ja siemeniä varmasti ties minkäkokoiselle aarin puutarhalle. X) No, onneksi parasta ennen -päivät näyttävät olevan ensi vuoden syksylle saakka, joten itänevät tulevankin kesän mullassa. :)

Näillä näkymin istutan penkkiin siemenistä siis sokeriherneitä, ruohosipulia, meiramia, tummakukkaista krassia, lehtisalaattia sekä toivottavasti vähän varjoisammassakin penkissä menestyviä kesäkukkia, törmäkukkaa ja tsinniaa maljakkokukiksi. Lisäksi taimista laitan basilikaa ja timjamia.

Kunpa noista kukista todella tulisi noin komeita kuin siemenpussien kuvissa! Olisi aikamoisia olohuoneen ja keittiön koristuksia, meinaan. Jos ohrastakin tuli näin majesteetillinen pääsiäisruoho, niin kyllähän ne muutkin siemenet varmasti hyvin kasvat, eikös juu? ;)

Arvonta

Millaisia puutarhasuunnitelmia – pieniä tai isoja – sinulla on kesälle, ja oletko ajatellut hakea inspiraatiota messuilta, puutarhamyymälöistä, -lehdistä vai kenties telkkariinkin jälleen rantautuneista pihaohjelmista? Mikä messuilla mahdollisesti erityisesti kiinnostaa?

Vastaamalla kommenttiboksiin osallistut messulippujen arvontaan (2 voittajaa, 1 kpl lippuja kummallekin). Muistathan jättää oheen myös sähköpostiosoitteesi mahdollista yhteydenottoa varten.
Voittaja arvotaan 7.4. klo 23 mennessä, joten vastaa pikaisesti, niin ehdin saamaan yhteyden onnekkaisiin vielä maanantaina ja laittamaan liput postiin, ennen kuin viiletän tiistaina itse Japanin kevääseen.

Huom! Arvonta on suoritettu. Hauskoja Messuja Neetalle ja Pexille!

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Suomen Messujen kanssa.

Luitko jo nämä?

9 kommenttia

 1. Millie from Finland
  7.4.2013 at 14:53 - Reply

  Yrttejä ajattelin pitkästä aikaa pihalle saada :)

  • Ulla Tommila
   7.4.2013 at 16:21 - Reply

   Nyt on aika luopua vanhan torpan kukkapenkeistä. Kolmikymmenvuotisessa sodassa vuohenputki on viemässä voiton. Kädet eivät kestä enää kikemistä, joten laitan ruukkupuutarhan. Se on ihan uutta, kun täällä maalla on ollut aina tilaa ja sopivaa ympäristöä jos jonkinmoisille kasveille ja kukilla. Puutarhamessuilta lähden hakemaan vinkkejä ja inspiraatiota!

 2. Neetta
  7.4.2013 at 20:18 - Reply

  Nyt muuton jälkeen kun saimme ison terassiparvekkeen on ihanaa kun pääsee laittaa sitä kohta kesäkuntoon :) olenkin ajatellut istuttavani sinne minikasvihuoneeseen erilaisia yrttejä ja salaattia ja muita hyötykasveja sekä perunoita ajattelin viljellä pienen satsin sellaisessa ”pressupussissa”. Messuilta ois kyl kiva käydä hankkimassa vähän lisäideoita ja vinkkejä!

 3. Bena
  7.4.2013 at 20:40 - Reply

  Olis kiva kasvattaa tuoreita yrttejä tuossa keittiössä sellaisen kasvilampun alla :) messuilla olis kyl kiva käydä kattelemassa ja hakemassa vähän inspiraatiota :)

 4. Maritta
  7.4.2013 at 21:21 - Reply

  Japanista tuomani Dahlia-siemenpussi on jo itämässä ja niistä jo 10 pienellä versolla… Jännityksellä odotan kuinka muut siemenet (tomaattia, mansikkaa, unikkoa, japanin lyhtykoisoa) tänä vuonna itävät! Kevät! <3

 5. Kaisa
  7.4.2013 at 21:30 - Reply

  Keväällä alkaa aina sormet syyhyämään, olisko tuo auringonvalo. :) Tarkoituksena olisi ainaki kylvää perinteinen ryytimaa: porkkanaa, punajuurta, perunaa ja salattia. Haaveissa olis myös päärynäpuu kirsikan kaveriksi.

 6. Ruusu
  7.4.2013 at 21:41 - Reply

  Ajatuksissa olisi sisustaa oma parveke ihanaksi ja laittaa sinne joitakin pieniä viljelyskasvatuksia. Papuja tai jotain muita helppoja kasvatettavia olisi ihan mahtavaa laittaa tulemaan.

 7. pex
  7.4.2013 at 22:05 - Reply

  ei mitään kummalsempaa oma parveke ja puutarha menee samalla kaavalla kuin viime vuonna. Ehkä joitain uusia lajikkeita hankin seuraksi.

 8. Maisa
  7.4.2013 at 22:05 - Reply

  Tuoreita yrttejä täällä myös aikomuksena ruveta kasvattamaan!